Restaurang plockepinn ligger i den gamla Mazettifabrikens lokaler som en gång försåg malmöbor och hela Sverige med sin kända ögonkakao, vaniljsocker och konfektyr. Mazetti grundades 1888 då dansken Emil Nissen tog sig över sundet till Malmö för att starta företaget. Under 1900-talet gick försäljningen så bra att tillverkningen växte till en av stadens största industrier. När företaget var som störst hade man ett tusental anställda och ett flertal filialer runtom i landet.

Mazetti-Plocke1.jpg

MAZETTICHOKLAD

En del av Malmös kulturarv

Chokladfabriken såldes 1975 till livsmedelskoncernen Fazer och 1992 upphörde tillverkningen i Malmöfabriken. Sedan 2006 bedriver Kulturhuset Mazetti omfattande kulturutbildningar för barn och vuxna inom bl.a. musik, mode, teater och konst. Utöver Restaurang Plockepinn finns även ett fotogalleri, en teater och ett chokladmuseum i huset. Kulturhuset Mazetti tar årligen emot ca 90.000 besökare.

Kulturhuset-Mazetti-Plocke.jpg

FABRIKEN IDAG

The legacy of the famous chocolate factory

Som gäst på Restaurang Plockepinn slås du av lokalens unika historia med minnen från chokladfabrikens verksamhet. Plockepinn har sedan starten 2007 tagit vara på den gamla chokladfabrikens industriella arkitektur. Idag är matsalen respektfullt inredd med konst från lokala konstnärer, lampor hängandes från det höga fabrikstaket och med ett öppet kök som ger gästerna möjlighet att se maten förberedas.